0623882142 anna@haphut.nl

Ingrediënten voor 4 personen:
• 200 gram Vocking Leverworst
• 1 Goudreinet
• 1 eetlepel stroop
• 1/4 rode ui
• 1 eetlepel gehakte petereselie (vers)
• 1 theelepel grove mosterd
• 4 plakjes korstdeeg (u mag het zelf maken of anders zie diepvries supermarkt)
• 2 eieren
• 250 ml slagroom (ongezoet)
• 200 gram Gruyèrekaas (of eigen voorkeur)
• peper
• zout

Bereidingswijze:
• snijd de worst in kleine stukjes en meng met de mosterd
• snijd de goudreinet in kleine stukjes
• snipper de ui en de peterselie
• bak de appel met de ui snel aan op hoog vuur en meng met de stroop en peterselie
• kluts het ei met de room en voeg naar smaak wat peper en zout toe
• Meng de appel, worst en het eimengsel
• Leg het deeg uit in passende vormpjes / timbaaltjes waar de punten nog overheen vallen (doorsnee 10 cm)
• Klap de punten van het deeg eroverheen
• in oven van 180 graden, 25 minuten

Serveren:
Serveren met een heerlijke groene, witlof salade en een Leckere of Maximus #030 biertje!

Share This