0623882142 anna@haphut.nl

Ingrediënten voor 4 personen:
• 200 gram zuurkool
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel mosterd
• 30 gram roomboter
• 200 gram Vocking leverworst in reepjes
• 2 eetlepels suiker
• 30 gram cranberries
• 1 eetlepel notenolie
• 1 eetlepel sinaasappelsap
• 80 gram gemengde salade

Bereidingswijze:
• Was de zuurkool en laat deze goed uitlekken. Meng in een kom de crème fraîche, olijfolie en mosterd tot een saus. Schep de zuurkool door de saus en breng op smaak met peper en zout.
• Verhit in een koekenpan 15 g boter en bak de leverworst in enkele minuten bruin. Verwarm in een kleine steelpan de resterende boter met de suiker. Voeg de cranberries toe en laat op laag vuur 2 minuten zachtjes stoven, met de deksel op de pan.
• Meng de notenolie met het sinaasappelsap tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Schep de gemengde sla door de dressing en over vier borden. Leg er de zuurkool en de gebakken leverworst op en strooi er als laatste de cranberries over.

Share This